Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ME ΠΑΤΑΤΕΣ


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ME ΠΑΤΑΤΕΣ



ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπακαλιάρος πλακί με πατάτες"

* 4-5 κομμάτια μπακαλιάρος παστός
* 2/3 φλ. ελαιόλαδο
* 3 τομάτες ώριμες
* 1 τομάτα
* 3 σκ.σκόρδο
* 3-4 πατάτες μέτριες
* 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
* 1 κ.σ. πελτέ
* 2 φύλλα δάφνης
* μαϊντανός......πιπέρι.....αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο...(δες συνταγή " ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ " )
Τρίβουμε τις τομάτες. Χοντροκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στρογγυλές.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το
σκόρδο...Ρίχνουμε και την τριμμένη τομάτα.Λιώνουμε τον πελτέ σε ένα φλυτζάνι ζεστό νεράκι και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε τον μισό μαϊντανό και αλατοπίπερο (προσέχουμε το
αλάτι ). Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια-δυο βράσεις και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το 1/3 της σάλτσας.....Αραδιάζουμε τις πατάτες...πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα...Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό, ανακινούμε το ταψί να "στρώσουν" τα υλικά. Κόβουμε ροδέλες την τομάτα και βάζουμε από μία σε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου.Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. "Φυτεύουμε" σε διαφορετικά σημεία τα φύλλα δάφνης.  Ψήνουμε στους 200* για 1 ώρα περίπου, να μείνει με το λαδάκι του !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το ίδιο φαγητό γίνεται και σε κατσαρόλα. Σε πλατειά κατσαρόλα κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υλικά (δεν βάζουμε τις ροδέλλες τομάτας και βάζουμε ένα φύλλο δάφνης ). Σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά να μείνει με το λαδάκι του ( παρακολουθούμε τα υγρά του κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό )

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: