εύκολες και γρήγορες συνταγές "ντιπ με κέτσαπ"
Ντιπ με κέτσαπ

* 3 κ.σ. γιαούρτι
* 1 κ.σ. κέτσαπ
* 1 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε στη γεύση και προσθέτουμε, αν θέλουμε
αλάτι....ρίγανη....!


___________________________________________________

ΔΡΟΣΕΡΟ "ΝΤΙΠ" ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ντιπ μελιτζάνας"

* 3 φέτες μελιτζάνας φλάσκας
* 1 κεσεδάκι γιαούρτι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κ.γλ. λάδι
* λίγο αλάτι...λίγη πάπρικα γλυκειά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας με τον γνωστό τρόπο....
Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου κατά μήκος σε τρία κομμάτια και τις σωτάρουμε να χρυσίσουν
και να αναδείξουν το άρωμα τους....
Ανοίγουμε το γιαούρτι και το ρίχνουμε σε μπωλ....
Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τα σκόρδα και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι....
Προσθέτουμε το λάδι...το αλάτι και την πάπρικα....
Ανακατεύουμε καλά, να "δέσουν" τα υλικά....και σερβίρουμε !

___________________________________________________

ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ (για σολομό)

ΥΛΙΚΑ

* 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
* ξύσμα 1 λεμονιού
* λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (περίπου 1/2 πορτοκάλι)
* χυμό 1/2 πορτοκαλιού 
* 1 πρέζα αλάτι
* 1 κ.γλ.άνιθο
* στη μύτη του κουταλιού μέλι
* χυμό 1/2 πορτοκαλιού
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* 2 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περιμένοντας να ψηθεί ο σολομός μας...
ανακατεύουμε καλά,να "δέσουν" όλα τα υλικά της σως...
και την διατηρούμε στο ψυγείο....
Την σερβίρουμε στα ειδικά μπωλάκια δίπλα στον σολομό....
για να κάνει ιδιαίτερα απολαυστική κάθε μπουκιά  !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
___________________________________________________


" ΝΤΙΠ " ΜΕ  ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

8 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο ξύδι....λίγο αλάτι.....λίγο πιπέρι
3 κ.σ. γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις πιπεριές.... τις ξεφλουδίζουμε και πετάμε τα σποράκια. 
Τις βάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά και
 τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα !
___________________________________________________


ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "τυροκαυτερή"
ΥΛΙΚΑ

300γρ φέτα
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ λεμόνι
2-3 καυτερές πιπερίτσες
λίγη πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές,αφαιρώντας το κοτσανάκι και τα σπόρια τους.
Βάζουμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά (πλήν της πάπρικας) και τα χτυπάμε να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πάπρικα !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : εάν δεν θέλουμε το γιαούρτι....ενισχύουμε το λάδι !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
 ____________________________________________________

ΤΖΑΤΖΙΚΙ......(ελληνικό ντιπ)

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "τζατζίκι"

1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
4 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
2 κ.σ. ξύδι
1/2 φλυτζ.ελαιόλαδο
1 αγγούρι (τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο καλά)
λίγο αλάτι
(προαιρετικά 1 κ.σ.άνιθο ψιλοκομμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όπως όλα τα ντιπ, ανακατεύουμε τα υλικά να γίνουν  ομοιογενές μίγμα....
Πριν το σερβίρουμε το βάζουμε στο ψυγείο.
___________________________________________________