Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπακαλιάρος τηγανητός"

* 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
* ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι :
* 1 κουτάκι (330ml) σόδα ή μπύρα
* αλεύρι όσο πάρει (για μέτριο χυλό)
* πιπέρι και λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα....
Κόβουμε από τον μπακαλιάρο ουρά και πτερύγια......
Τον τεμαχίζουμε.....ξεπλένουμε τα κομμάτια,ένα-ένα κάτω από το νερό της βρύσης....
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το σουρωτήρι σε λεκάνη με άφθονο κρύο νερό.... να σκεπάζει τον μπακαλιάρο..
( με αυτόν τον τρόπο δεν βρίσκονται στον πάτο της λεκάνης όπου μαζεύεται το αλάτι....και ξαλμυρίζει πιο γρήγορα)
Αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες το νερό....( ξαλμυρίζουμε για 20-24 ώρες πριν το τηγάνισμα )
Αφού ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος (μπορούμε να δοκιμάσουμε) τον αφήνουμε, (έξω από το νερό πια) στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, να γίνουν μέτριος χυλός.....
Βουτάμε τα κομμάτια στον χυλό.....στραγγίζουμε τον περίσσιο.....και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : όση ώρα τηγανίζεται ο μπακαλιάρος...πρέπει να τον γυρνάμε 3-4 φορές....
για να ψηθεί μέχρι μέσα χωρίς να αρπάξει.....!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου