Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

"μπεσαμέλ νηστίσιμη με πατάτες"

ΥΛΙΚΑ

* 1,5 κλ πατάτες
* 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε κύβους και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε νερό να τις σκεπάσει και αλατίζουμε. Τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι. Με τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε σε μπωλ και τις πολτοποιούμε....Βάζουμε στις πατάτες, το λάδι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε...
Προσθέτουμε νερό από την κατσαρόλα, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν οι πατάτες, τη μορφή "παχιάς" κρέμας, έτοιμης να καλύψει κάποιο νηστίσιμο φαγητό φούρνου. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν και όσο χρειάζεται.
Αφού στρώσουμε τη μπεσαμέλ στο φαγητό, την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Η ποσότητα είναι αρκετή για ταψάκι 30εκ.
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε σε γεύση και άρωμα τη μπεσαμέλ, με κάποιο αρωματικό βότανο, που βρίσκεται  και στα υλικά του φαγητού μας. 
Π.χ. Στον Νηστίσιμο μουσακά, προσθέτουμε στη μπεσαμέλ ψιλοκομμένο μαϊντανό...
Στο Νηστίσιμο παστίτσιο με λαχανικά, βάζουμε στη μπεσαμέλ, ψιλοκομμένο δυόσμο....!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου