Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ


"κοτόπουλο κρασάτο με ρύζι και αρακά"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κοτόπουλο (1,2-1,5 κλ)
* 1/2 φλ. λάδι
* 1/2 φλ. κρασί λευκό
* 3/4 φλ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
* 1,5 φλ. αρακά
1 σκ.σκόρδο
* αλάτι...πιπέρι...ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά το κοτόπουλο. 
Το κόβουμε μερίδες. 
(Μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας, να το καθαρίσει και να το κόψει όπως θέλουμε). Στεγνώνουμε τα κομμάτια. 
Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί  ελαφρά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα κομματια του κοτόπουλου και τα σωτάρουμε σκεπασμένα, να κάνουν κρούστα.
Καθε φορά που θέλουμε να τα "γυρίσουμε" τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, να μη μας πιτσιλίσει το λάδι. Αφού κάνουν ροδόχρυση κρούστα, βάζουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, πασπαλίζουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κρασί και σβήνουμε το τσιγάρισμα.
Σκεπάζουμε αμέσως με το καπάκι, να κρατήσει τα αρώματα των υλικών του. Προσθέτουμε 4 φλ. νερό ζεστό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Στο ζουμάκι ρίχνουμε το ρύζι και τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να σπάσει το ρύζι, να πιει τα πολλά υγρά του και να έχει την υφή τού ριζότου. Αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά. Ξαναβάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Περιμένουμε το φαγητό μας, σκεπασμένο, για 10-15' να "δέσει" γεύσεις και αρώματα και σερβίρουμε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου