Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
* 1 φαρίνα
* 1/2 ποτήρι γάλα
* 1/2 ποτήρι λάδι
* λίγο αλάτι
~ Για το άλειμμα
* 1 κρόκο αυγού και 1 κ.σ. γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
* 1 ποτήρι τρίμμα φέτας
* 1/2 ποτήρι ανθότυρο
* 1 αυγό
* λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και το λάδι....Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη και μαλακιά ζύμη. Την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 15'.
Ανακατεύουμε τα τυριά, το πιπέρι και το αυγό με ένα πηρούνι.......
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε με το χέρι μικρά κομμάτια. Απλώνουμε με τα δάχτυλα ή το ειδικό ρολάκι κάθε κομματάκι σε πιτάκι.Βάζουμε πάνω λίγη γέμιση,το διπλώνουμε και πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι......
Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια.
Χτυπάμε σε ένα μπωλάκι τον κρόκο του αυγού με τη μία κουταλιά της σούπας γάλα....και αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
Ψήνουμε στους 170-180* για μισή ώρα περίπου (μέχρι να ροδίσουν !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου