Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
"γαριδούλες κρασάτες με μακαρονάκι"

* 400 γρ. γαριδούλες ψύχα
* 1 φλ. μακαρονάκι
* 1 φλ. τοματάκια ψιλ/να
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 σκ. σκόρδο
* 1/3 φλ. λάδι
* 1/2 φλ, κρασί κόκκινο
* 3-4 κ.σ. μαϊντανός
* 1/2 κ.γλ. ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
* 1 λεμόνι χυμός
* 3 φλ. νερό ζεστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τις γαριδούλες σε σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και....ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και....χοντροκόβουμε το σκόρδο και τον μαίντανό.
Βάζουμε τις γαριδούλες σε πλατύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο...Σωτάρουμε ελαφρά τα υλικά μας και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε και βάζουμε και το μακαρονάκι...ανακατεύουμε.... Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το νερό, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 10' περίπου, να σπάσει το ζυμαρικό. Κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να "ηρεμήσει" να δέσει τα υλικά του.
Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε στο πιάτο, ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Σημείωση:
* Κρασί, μπορούμε να βάλουμε και λευκό. Απλά δεν θα έχει το φαγητό μας, το βαθύ κόκκινο χρώμα.
* Όταν σβήσουμε το φαγητό μας, πρέπει να έχει το ζουμάκι του, το οποίο θα "τραβήξει" μετά το ζυμαρικό και δεν θα στεγνώσει...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου