Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΛΟΜΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣ

ΥΛΙΚΑ

"σολομός ψητός με πατάτες βραστές και σως"

* 4 κομμάτια σολομού
* ρίγανη...θυμάρι
* αλάτι...πιπέρι
* ξύσμα λεμονιού
* λαδόκολλα
~~~~~~~~~~~~
* 3-4 πατάτες μέτριες
* ελαιόλαδο
* αλάτι...ρίγανη
* χυμός 1 λεμονιού
* 1 κ.γλ.μουστάρδα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν αγοράσουμε σολομό κατεψυγμένο, βγάζουμε τα κομμάτια σε σουρωτήρι,να 
ξεπαγώσουν και να στραγγίξουν καλά.
Εάν πάρουμε φρέσκο, τον ξεπλένουμε και τον βάζουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξει.

Απλώνουμε τη λαδόκολλα και στο κέντρο της, πασπαλίζουμε ρίγανη, λίγο θυμάρι
και αλατοπίπερο. Στρώνουμε επάνω, τον σολομό και τον πασπαλίζουμε με ρίγανη,
αλατοπίπερο και το ξύσμα λεμονιού. Λάδι δεν βάζουμε, διότι το ψάρι θα βγάλει και 
θα ψηθεί στο δικό του λαδάκι.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και το ακουμπάμε σε ταψάκι.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο μας, που τον έχουμε προθερμάνει  στους 180*. Ψήνουμε
στη μεσαία σχάρα, πάνω-κάτω αντιστάσεις για 40' περίπου.
Ανοίγουμε το πακέτο, γυρίζουμε τον φούρνο στην επάνω αντίσταση και συνεχίζουμε το
ψήσιμο για 10-15'.

Στο μεταξύ......
Πλένουμε καλά τις πατάτες και βάζουμε σε κατσαρόλα, με αρκετό νερό και λίγο αλάτι.
Τις βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι.
Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κομμάτια σε σαλατιέρα. Τις αλατίζουμε ελαφρά.
Χτυπάμε σε σως τον χυμό λεμονιού με το λάδι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. 
Περιχύνουμε με τη σως τις πατάτες...

Βάζουμε σε πιάτο τη μερίδα του ψητού σολομού και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το ζουμάκι του.
Ακουμπάμε δίπλα πατάτες με την πικάντικη σως και σερβίρουμε !!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου