Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ 
ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
"χοιρινό με μπύρα και θυμάρι στη γάστρα με πατάτες"

* 2 κιλ. περίπου χοιρινό μπούτι με κόκκαλο
* 1.5 κιλ. πατάτες
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ :
* 2 σκ. σκόρδο
* 1 κ.γλ.θυμάρι
* 1 κ.σ. μουστάρδα
* 1/3 φλ. λάδι
* αλάτι...πιπέρι
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ :
* 2 σκ. σκόρδο
* 2 λεμόνια χυμός
* 1 κ.γλ. ρίγανη
* 1/3 φλ. λάδι
* αλάτι...πιπέρι
& 1 φλ. μπύρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρόνος ψησίματος 2,5-3 ώρες.

Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε μακρόστενα κομμάτια. Μπήγουμε τη μύτη του 
μαχαιριού, σε διάφορα σημεία του κρέατος και βάζουμε μέσα κομμάτια σκόρδου.
Ανακατεύουμε το λάδι με τη μουστάρδα, το θυμάρι και το αλατοπίπερο και αλείφουμε
με τα χέρια, όλο το κρέας. Βάζουμε στη γάστρα 1 φλ. νερό και τη σκεπάζουμε.
Σιγοψήνουμε για 1,5 ώρα στους 180*.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τις πατάτες. 
Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις κόβουμε -σε λεκάνη- μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια.
Ρίχνουμε τη ρίγανη, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τον χυμό των λεμονιών, το λάδι και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά.... 
Μετά τη 1,5 ώρα, βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο. "Τουμπάρουμε" στην άλλη μεριά το κρέας.
Αραδιάζουμε γύρω από το κρέας, τις πατάτες. Με ένα φλ. νερό "ξεπλένουμε" ό,τι έχει απομείνει 
στη λεκάνη και το γυρίζουμε στο φαγητό. 
Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 200* για
 μία ώρα περίπου.
Την ανοίγουμε ξανά, τρυπάμε το κρέας, να δοκιμάσουμε αν έχει ψηθεί..Αν βγάζει διάφανο
υγρό, είναι σχεδόν έτοιμο...Περιχύνουμε τη μπύρα και ψήνουμε, με ανοιχτή τη γάστρα, το 
φαγητό μας, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να κάνει ροδοψημένη κρούστα το κρέας μας!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: