Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η...ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η...ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ

Η καρμπονάρα, σύμφωνα με μια εκδοχή, ήταν φαγητό των ιταλών 
ανθρακορύχων, που λέγονταν carbonari....(κάρβουνα = carbone)

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "καρμπονάρα η...αυθεντική"

* 500 γρ. σπαγγέτι
* 200 γρ. μπέϊκον ρολό
* 4 κρόκοι από μεγάλα αυγά
  ή 5 αν είναι μικρά τα αυγά
* 2/3 φλ. πεκορίνο τριμμένο
* 3 κ.σ. λάδι
* αλάτι
* πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η προετοιμασία, θα πάρει περί τα 10' διότι κάνουμε όλα τα βήματα ταυτόχρονα...

Κόβουμε το μπέϊκον σε κομματάκια.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κομμάτια του μπέϊκον.
Σωτάρουμε να κάνουν τραγανή κρούστα, χωρίς να "αρπάξουν" .
Το κρατάμε ζεστό....

Σε βαθειά κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό νερό να βράσει. Προσθέτουμε 1 κ.σ.αλάτι
και ρίχνουμε το σπαγγέτι ολόκληρο, χωρίς να το σπάσουμε.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente...να "κρατάνε" σύμφωνα με τις οδηγίες στο
πακέτο.... Δεν τα σουρώνουμε....

Όσο βράζουν τα μακαρόνια και λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ετοιμάζουμε

την "κρέμα"....Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, πολύ καλά και προσθέτουμε το τυρί και αρκετό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν βγει πηχτή η "κρέμα" την αραιώνουμε με λίγο νερό
από τα μακαρόνια που βράζουν. Ρίχνουμε στο μπωλ, το μπέϊκον, μαζί με το λάδι του.
Ανακατεύουμε.... Η σάλτσα είναι έτοιμη να...υποδεχτεί το σπαγγέτι...

Με μια τσιμπίδα παίρνουμε, από το κ α υ τ ό νερό τους, τα μακαρόνια λίγα-λίγα, με
όσο νερό κρατάνε (δεν τα στραγγίζουμε) και τα βάζουμε στη σάλτσα...
(έτσι τα αυγά μας "μαγειρεύονται" και δεν φοβόμαστε τη σαλμονέλα)
Αναμιγνύουμε με την τσιμπίδα, να "κολλήσει" η σάλτσα στο ζυμαρικό.
Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως, όσο είναι ζεστή, αφού προσθέσουμε αρκετό πιπέρι.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε τριμμένο πεκορίνο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Δουλεύουμε μόνο τους κρόκους των αυγών, διότι έτσι θα
αποφύγουμε τον κίνδυνο να μας "κόψουν" τα αυγά.
Τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το μπωλ που αναδεύουμε τα
αυγά....τα πιάτα που θα σερβίρουμε την καρμπονάρα, φροντίζουμε να είναι
ζεστά....Αν παγώσει η καρμπονάρα, "στεγνώνει" και χάνει από τη νοστιμιά της.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: