Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

XΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

XΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "χοιρινό ρολό γεμιστό στο φούρνο"

* 1,5-2 κιλά σπάλα χοιρινή χ.κ.
* 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
* 5-6 λωρίδες μπέϊκον
* 1 πιπεριά πράσινη
* 2-3 σκελίδες σκόρδου
* 1 κ.σ. μουστάρδα
* 1-2 λεμονια χυμός
* αλάτι...ρίγανη...πιπέρι
* 1/2 φλ.ελαιόλάδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να μας ανοίξει τη σπάλα, να είναι έτοιμη να την
τυλίξουμε σε ρολό.

Καθαρίζουμε και πλένουμε την πιπεριά και τα σκόρδα.
Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Ακουμπάμε στον πάγκο μας το κρέας και το "τρίβουμε" με αλατοπίπερο.
(προσέχουμε το αλάτι, διότι το μπέϊκον και το τυρί είναι ήδη αλμυρά)
Το απλώνουμε και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την μουστάρδα.
Σκορπίζουμε τα σκόρδα. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη και αραδιάζουμε
 -του μάκρους- και μόνο στα 2/3 του κρέατος..... την πιπεριά, το μπέϊκον
και το τυρί κομμένο μπαστουνάκια.
Δεν τα βάζουμε από άκρη σε άκρη, για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το
κρέας, χωρίς να φεύγουν τα υλικά.

Ρολάρουμε σφιχτά το κρέας. Δένουμε το ρολό με σπάγγο, πιέζοντας καλά τις
άκρες, να μη φύγει η γέμιση.  Το βάζουμε στη γάστρα.
Χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το λάδι και το ρίχνουμε στο ρολό.
Προσθέτουμε στη γάστρα, μισό ποτήρι νερό...την σκεπάζουμε και την βάζουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*

Ψήνουμε για 2 ώρες περίπου. (1ώρα/1 κιλό). Παρακολουθούμε τα υγρά του,
μή στεγνώσει το κρέας....κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.

Όταν "μυρίσει" το φαγητό μας, ελέγχουμε το ψήσιμο...
Τρυπάμε στο κέντρο το ρολό...αν το υγρό που θα βγει είναι ζουμάκι διάφανο,
το κρέας μας είναι έτοιμο. Διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Αφού κάνει ξεροψημένη κρούστα, το βγάζουμε από τον φούρνο.
Όταν κρυώσει λίγο, το ακουμπάμε στο ξύλο κοπής. Αφαιρούμε τον σπάγγο.
Κόβουμε το ρολό μας σε φέτες...τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και
ρίχνουμε από πάνω το ζουμάκι από τη γάστρα.

Σερβίρεται ζεστό και το συνοδεύουμε με ρύζι....πατάτες....λαχανικά !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας, να ετοιμάσει αυτός το ρολό, αφού του δώσουμε εμείς τα υλικά και να το βάλει σε δίχτυ. Μένει σε εμάς να το καλοψήσουμε. !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου