Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΣΤΑΝΟ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΣΤΑΝΟ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "σοκολατάκια κάστανο"
ΥΛΙΚΑ

(για 20-25 σοκολατάκια)

* 1/2 κιλό κάστανα (250γρ. καθαρή ψύχα)
* ξύσμα ενός πορτοκαλιού
* 1 φλ.νερό
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 2 κουβερτούρες (2x125 γρ)
* 2 κ.γλ.βούτυρο
* 1/2 ποτ.κρ.γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κάστανα και τους κάνουμε μια χαραματιά,όχι πολύ βαθειά,στο τσόφλι...
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, με νερό να τα σκεπάζει, να σιγοβράσουν 40' περίπου, να μαλακώσουν...
Τα στραγίζουμε και όταν κρυώσουν λίγο, να μπορούμε να τα πιάσουμε,
τα ανοίγουμε στη μέση, εκεί που τα έχουμε χαράξει.
Αδειάζουμε την ψύχα, προσέχοντας να μή πάρουμε και την εσωτερική φλούδα...
Βάζουμε στο μπλέντερ την ψύχα και την χοντροκόβουμε....
Φιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 2-3'....περιμένουμε να κρυώσει...
Ρίχνουμε σε μπωλ την ψύχα από τα κάστανα και το ξύσμα πορτοκαλιού....
Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το σιρόπι, τόσο, όσο, χρειάζεται
για να έχουμε μια πάστα που να πλάθεται εύκολα σε μπαλάκια.....
Πλάθουμε μπαλίτσες κάστανου...τις αραδιάζουμε σε δίσκο, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα
και τις βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να "δέσουν"....
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη...
Σπάμε την κουβερτούρα σε μπωλ, προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί.

Βγάζουμε τις μπαλίτσες από το ψυγείο...και καρφώνουμε σε κάθε μπαλίτσα, μια οδοντογλυφίδα..
Κρατάμε μία-μία μπαλίτσα, πάνω από τη λιωμένη κουβερτούρα και με κουτάλι, την περιχύνουμε, με τη σοκολάτα...
Τις ακουμπάμε ξανά στη λαδόκολλα και αφού κρυώσει η σοκολάτα, τις βάζουμε στο ψυγείο, να παγώσουν και να "δέσουν"
Αφού παγώσουν, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες........

Τοποθετούμε τα σοκολατάκια μας στις ειδικές-χάρτινες-βάσεις για σοκολατάκια ή
κόβουμε τετράγωνα κομματάκια αλουμινόχαρτου, τα ακουμπάμε στο κέντρο
και το διπλώνουμε γύρω τους !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε, στην ψύχα κάστανου και 2 κ.σ.καρύδι αλεσμένο.
Επίσης να αντικαταστήσουμε το μισό νερό με χυμό πορτοκαλιού. Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλουμε, καλύπτουμε, αντί της σοκολάτας, με ζάχαρη άχνη.

ΕΔΩ.....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα...!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου