Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κρεατόσουπα κόκκινη με κριθαράκι"


* 1 κιλό περίπου ελιά μοσχαρίσια
   (με κόκκαλο)
* 1 κρεμμύδι
* 3 καρότα
* σέλινο ή σέλερυ
* 3 πατάτες μέτριες
* 1 φλ. τομάτα τριμμένη
* 1/2 φλ. κριθαράκι
* ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας, το μοιράζουμε σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό (κρύο), να το σκεπάσει, λίγο αλάτι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να βράσει. Όταν αρχίσει ο βρασμός, ξαφρίζουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα, τον σκούρο αφρό που δημιουργείται, μέχρι να σταματήσει. Χαμηλώνουμε τότε τη φωτιά, σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, το βγάζουμε, αφαιρούμε το κόκκαλο και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε χοντροκομμένα, στον ζωμό. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται). Δυναμώνουμε τη φωτιά (πάντα μέτρια προς δυνατή) και αφήνουμε να βράσουν, για 15-20' να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τότε ρίχνουμε το κριθαράκι.....ανακατεύουμε να μη "πιάσει" και προσθέτουμε το κρέας. Βράζουν όλα μαζί μέχρι να "σπάσει" το ζυμαρικό και να δέσουν οι γεύσεις !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : υπολογίζουμε ότι το ζυμαρικό τραβάει υγρά...και μετά
                   που το κατεβάζουμε από τη φωτιά....


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: