Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ (νηστίσιμα)


ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ (νηστίσιμα)


 "σταφιδόψωμα"
ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ αλεύρι
* 1 φακ.μαγιά (ή 30 γρ.φρέσκια)
* 3/4 φλυτζ. ζάχαρη
* 1/2 φλυτζ. λάδι
* 1 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι
* 1 πρέζα αλάτι
* 1 φλυτζ. σταφίδες
* 1/2 κ.γλ.κανέλα
* ξύσμα πορτοκάλι
* 3/4 φλ. χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι ...το αλάτι....την κανέλα και τη μαγιά (αν βάλουμε φρέσκια τη θρίβουμε). Τα ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μεγάλο μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λειώσει (η ζάχαρη). Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το χλιαρό νερό. Ρίχνουμε στο αλεύρι λίγο-λίγο το υγρό μείγμα ζυμώνοντας, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπωλ. Βγάζουμε από τη λεκάνη τη ζύμη, στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε. Την κάνουμε μια μπάλα....  Λαδώνουμε ελαφρά το μπώλ και βάζουμε μέσα την μπάλα ζύμης.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε γλυκά. Την απλώνουμε και σκορπίζουμε επάνω τις σταφίδες. Διπλώνουμε το ζυμάρι, να τις σκεπάσει και ξαναζυμώνουμε να πιάσουν οι σταφίδες όλη τη ζύμη.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε σταφιδόψωμα σε σχήμα και μέγεθος που μας αρέσει και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα τού φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 180* για 30' περίπου, να κάνουν ροδοψημένη κρούστα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Πάντα έχουμε υλικά  μας, περίσσιο αλεύρι, μη χρειαστεί να "στρώσουμε" τη ζύμη μας !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου