Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπουγατσάκια"
ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο φύλλο κρούστας
* 5 φλυτζάνια γάλα
* 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
* 1 φλυτζάνι ζάχαρη
* 3 αυγά
* 1 βανίλια
* ξύσμα λεμονιού.....μια τσιμπιά αλάτι
* ζάχαρη άχνη (+κακάο)
* λίγο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα (να είναι χλιαρό) και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα μας.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, και τα ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και τα κόβουμε στη μέση, στη φαρδιά πλευρά. Παίρνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε ελαφρά και το διπλώνουμε στη μέση (το μάκρος του)..βουτυρώνουμε πάλι.
Βάζουμε κρέμα στην μια άκρη, διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίγουμε το φύλλο, κάνοντας ένα ρολάκι. Στο τέλος βρέχουμε την άκρη του φύλλου για να κολλήσει. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα......
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας και αραδιάζουμε τα μπουγατσάκια με το τελείωμα του φύλλου από κάτω.....Τα αλείφουμε με λίγο βουτυράκι....
Ψήνουμε στους 180* για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε μπορούμε να αναμίξουμε στη ζάχαρη λίγο κακάο !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : --όση ώρα τυλίγουμε τα μπουγατσάκια, έχουμε σκεπασμένα τα φύλλα με μια
                        πετσέτα, μη ξεραθούν.....
                     -- η κρέμα πρέπει να είναι κρύα, μη διαλυθεί το φύλλο....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου