Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ( παραδοσιακή )


ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ( παραδοσιακή )


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μαγειρίτσα"

* 1 συκωταριά αρνίσια
* 1/2 κιλό εντεράκια
* 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 3 μαρούλια
* 1 ματσάκι άνιθος (ή μάραθος)
* 1 φλ. ελαιόλαδο
* 2 αυγά
* 1 λεμόνι χυμός (για το        αυγολέμονο)
* 1 λεμόνι χυμός (για τα        εντεράκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την κόβουμε κομματάκια.
Με ξύλινο καλαμάκι ή ένα στυλό ή μολύβι....γυρίζουμε τα εντεράκια, το μέσα-έξω.....τα πλένουμε πολύ καλά και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό και λεμόνι. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε και τα χοντροκόβουμε. Καθαρίζουμε ...πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο....

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν ελαφρά. Προσθέτουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια και τα σωτάρουμε όλα μαζί
για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια....περιμένουμε να "κάτσουν"...Βάζουμε και τον άνιθο (ή μάραθο). Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 30' περίπου να μείνει το φαγητό μας με λίγα υγρά.
Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.........Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα σπράδια. Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και αρκετό ζουμάκι από το φαγητό μας, ώστε να πάρει το αυγολέμονο, όσο γίνεται περισσότερο, την ίδια θερμοκρασία με το φαγητό, για να μη "κόψει".
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακινώντας καλά την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το φαγητό μας για 10-15 λεπτά να "δέσει" πριν σερβίρουμε !

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου