Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ


ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

Περίσσεψαν κρέατα από το πασχαλινό (και όχι μόνο) τραπέζι ;;;
Ας φτιάξουμε μια πεντανόστιμη πίτα με έτοιμο χωράτικο φύλλο. Οι έμπειρες νοικοκυρές θα την φτιάξουν με δικό τους φύλλο....


 ΥΛΙΚΑ

"κρεατόπιτα"
---ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

* 1-1.5 κιλό κρέας (αρνάκι...χοιρινό...
   ό,τι έχει περισσέψει,
   σε κομματάκια, καθαρό,χωρίς κόκκαλα)
* 2 κρεμμύδια ξερά
* 2 φλ.τομάτες ώριμες
* 1 φλυτζ. γραβιέρα τριμμένη
* 3 αυγά χτυπημένα
* 1/2 φλ.νερό
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* αλάτι....πιπέρι....λίγη κανέλα
....................
* 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
   (περιέχει δύο φύλλα)

---ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ, ΔΕΣ..... 
" Φύλλο για Πίτες "
ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΤΕΣ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κομμάτια από το κρέας να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να μελώσουν. Ρίχνουμε τις τομάτες, (ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους,κομμένες κομματάκια) την κανέλα και το αλατοπίπερο....Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο κρέας.Προσθέτουμε και το τυρί...ανακατεύουμε....

Έχουμε έτοιμα τα δύο φύλλα ζύμης (μεγαλύτερα από το άνοιγμα του ταψιού μας). Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο, το λαδώνουμε και αυτό ελαφρά και ρίχνουμε τη γέμιση. Τη στρώνουμε, την καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και μαζεύουμε τις άκρες και των δύο φύλλων, μαζί, τυλίγοντας σε κόθρο. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο την επιφάνεια.....χαράσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180* για 45-50' περίπου, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, να πάρει χρώμα η πίτα μας και να ξεκολλάει από το ταψί. Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι ζεστή, με ένα πινελάκι, αλείφουμε με νερό την επιφάνεια της πίτας και την σκεπάζουμε για 10' με μια πετσέτα. Την κόβουμε αφού κρυώσει λίγο και σερβίρουμε !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : εάν το πακέτο περιέχει περισσότερα φύλλα, στρώνουμε τα 2/3 στην βάση της πίτας,λαδώνοντας ενδιάμεσα και με τα υπόλοιπα τη σκεπάζουμε.
Εάν δεν φτιάξουμε την πίτα μας, με κρέατα που έχουν περισσέψει, θα χρειαστεί να τα βράσουμε, πρώτα να μαλακώσουν και μετά να τα μαγειρέψουμε, όπως λέει η συνταγή.....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου