Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ...


ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ...

Για το όνομά της,υπάρχει η άποψη ότι προέρχεται από το "ava mellita" 
...αυγά με μέλι που έτρωγαν οι Ρωμαίοι.


ΥΛΙΚΑ

ΓΕΜΙΣΗ
* 1/2 φλυτζ. τομάτα ψιλοκομμένη (μόνο η ψύχα)
* 1/2 φλυτζ. φέτα
* 1 φλυτζ.σπανάκι χοντροκομμένο
* πιπέρι...λίγο ελαιόλαδο.....άνιθο ψιλοκομμένο

εύκολες και γρήγορες συνταγές "ομελέτα γεμιστή"
ΟΜΕΛΕΤΑ
* 2 αυγά
* 2 κ.σ. γάλα
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σπανάκι να σωταριστεί και να "κάτσει". Προσθέτουμε την τομάτα, άνιθο και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά τους, μέχρι να τα πιούν.
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο λάδι. Όταν ψηθεί από την μια πλευρά, την γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε την γέμιση στην μισή ομελέτα. Προσθέτουμε την φέτα
και σκεπάζουμε με την άλλη μισή. Την πιέζουμε ελαφρά να στρώσει και προσεκτικά να μη χυθεί η γέμιση. Την κυλάμε στο πιάτο και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο άνιθο !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, μόνο που προσέχουμε να μην υπάρχουν υγρά στη γέμιση !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !</div>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου