Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΕΖΕΔΕΣ


ΜΠΕΖΕΔΕΣ
Γλυκά "συννεφάκια" ονείρου !


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπεζέδες"
ΥΛΙΚΑ

* 3 ασπράδια αυγών
* 100 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
* 80 γρ.ζάχαρη άχνη
* 1 βανίλια
* 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80*....Χωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια...Για να δέσει σωστά η μαρέγκα, πρέπει να μην υπάρχει ίχνος κρόκου στο ασπράδι.
Σε μπωλ καθαρό και τελείως στεγνό, κατά προτίμηση ανοξείδωτο και όχι πολύ μεγάλο, ρίχνουμε τα ασπράδια. Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, στη δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψει η μαρέγκα, και προσθέτουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη. Ρίχνουμε τη βανίλια και τον χυμό του λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.Η μαρέγκα μας έχει "δέσει" πια και στέκει. Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και
πασπαλίζουμε την ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας γλυκά το μείγμα με μαρίζ (πλαστική σπάτουλα).
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας και βάζουμε επάνω, κουταλιές από τη μαρέγκα να κάνουν "μύτες".
Ψήνουμε στη χαμηλή θερμοκρασία για 1,5-2 ώρες ..... κλείνουμε τον φούρνο, αλλά τους αφήνουμε μέσα για μια ώρα ακόμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : α) θέλουμε χαμηλή θερμοκρασία και πολλή ώρα, για να διατηρήσουν το λευκό χρώμα τους, να σπάνε ωραία από έξω και να είναι ελαφρά μαλακοί από μέσα.
β) η δόση βγάζει περίπου 25 κομμάτια.
γ) εάν έχουμε κορνέ, μπορούμε να δώσουμε οποιοδήποτε σχήμα θέλουμε στους μπεζέδες !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
                   

1 σχόλιο: