Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ


ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

Μικρές....γλυκές .... "αμαρτίες"


ΥΛΙΚΑ
 "κουρκουμπίνια"

* 1 πακέτο φύλλο κρούστας
* βούτυρο ή σπορέλαιο
  για το άλειμμα των φύλλων
* λάδι για το τηγάνισμα
* κανέλα....σουσάμι

ΣΙΡΟΠΙ

* 3 ποτήρια ζάχαρη
* 2 ποτήρια νερό
* 1 κ.σ.χυμό λεμόνι
* 2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεχωρίζουμε από το πακέτο δύο φύλλα. Τα αλείφουμε ένα-ένα και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.Τα διπλώνουμε στη μέση, αλείφουμε την επιφάνεια και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι. Στο τελείωμα, βρέχουμε τις άκρες, κατά μήκος, να κολλήσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, με όλα τα ζευγάρια των φύλλων.Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, να "δέσουν"....σκεπασμένα με μια πετσέτα, να μη ξεραθούν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.......
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αφού
πάρει βράση, το αφήνουμε για 8-10', ξαφρίζοντας αν χρειαστεί. Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού. Θέλουμε το σιρόπι, όχι πολύ πηχτό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε τα ρολάκια από το ψυγείο, τα κόβουμε σε κομματάκια 2 εκ. περίπου...
Σε τηγάνι βαθύ βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια να τηγανιστούν.Τα γυρίζουμε να χρυσίσουν από όλες τις μεριές (προσέχουμε μην αρπάξουν). Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξει το περίσσιο λάδι. Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα, τα ρίχνουμε στο σιρόπι και τα αφήνουμε 10-15' να ποτίσουν καλά. Τα βγάζουμε από το σιρόπι, με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.Τα πασπαλίζουμε με κανελίτσα και σουσάμι...
Μέχρι να τα καταναλώσουμε μπορούμε να τα κλείσουμε σε μπωλ....θα διατηρηθούν τραγανά και σιροπιασμένα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εναλλακτικά....κόβουμε τα ρολάκια σε κομματάκια, τα βάζουμε σε ταψάκι όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 180* μέχρι να χρυσίσουν.Τα βουτάμε στο σιρόπι για αρκετή ώρα, να "μελώσουν". Τα βγάζουμε στην πιατέλα, τους ρίχνουμε σουσάμι και πασπαλίζουμε με κανέλα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

3 σχόλια:

  1. ουφ!!!!!.... παίζεις με τον πόνο μας!!!!!!!!!!... τι γλυκές αμαρτίες έφτιαξες πάλι!!!!???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι και πριν κανέναν χρόνο, που ήταν ανοιχτός ο "Χατζής" στην Ομόνοια, πάντα φόρτωνα κανένα κουτάκι κουρκουμπίνια. Τα λατρεύω!!!!
    Καιρός να φτιάξω τη συνταγή σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή