Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι"
ΥΛΙΚΑ

* 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 1 φλ. τοματάκια κονκασέ
* 1 κ.σ. πελτέ
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2 φύλλα δάφνης
* 1/2 φλυτζάνι ξύδι ή κρασί
* αλάτι...πιπέρι...
* 1,5 φλ. κοφτό μακαρονάκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα, 
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαζί με το ένα φύλλο δάφνης, να σιγοβράσει στα υγρά του. μέχρι να τρυπιέται με το πηρούνι.
Αφού κρυώσει λίγο, το βγάζουμε σε ξύλο κοπής και το κόβουμε κομμάτια. 

Στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Όταν μελώσει, βάζουμε το χταπόδι και τα σωτάρουμε όλα μαζι για 2-3'.
Σβήνουμε με το ξύδι και αφού εξατμιστεί η έντονη μυρωδιά του, βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τα τοματάκια και το δεύτερο φύλλο δάφνης. Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό....
Αλατοπιπερώνουμε....και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε συχνά μη κολλήσει.
Μετά από 8-10' σβήνουμε τη φωτιά...θέλουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι, για να μη "λασπώσει" το ζυμαρικό. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε
και αφήνουμε το φαγητό μας για μισή ώρα περίπου, να "δέσει".... μυρωδιές και αρώματα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

4 σχόλια: