Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΤΥΡΟΨΩΜΟ


ΤΥΡΟΨΩΜΟ


ΥΛΙΚΑ
"τυρόψωμο"

* 500 γρ.αλεύρι
* 1.5 φλ.νερό
* 1 φακ.μαγιά
* 1 κ.γλ. αλάτι
* 1 κ.γλ. ζάχαρη
* ελαιόλαδο
* ρίγανη (προαιρετικά)
* 200 γρ. τυρί φέτα
  (θριμμένη  με τα δάχτυλα)
* λαδόνερο για το άλειμμα
(2 κ.σ. νερό+1 κ.σ. λάδι)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπωλάκι βάζουμε 1/2 φλ. νερό χλιαρό + τη μαγιά και τη διαλύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τον χυλό σε ζεστό μέρος, να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι....ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμη η μαγιά, τη ρίχνουμε στο αλεύρι. και προσθέτοντας λίγο-λίγο νερό χλιαρό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να κολλάει ελαφρά στα χέρια. Την κάνουμε μπάλα, λαδώνουμε ελαφρά τη λεκάνη, βάζουμε μέσα τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και περιμένουμε μια ώρα περίπου (εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου) να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει, προσθέτουμε λίγο λάδι και ξαναζυμώνουμε. Ακουμπάμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας. Τη χωρίζουμε σε δυο κομμάτια. Απλώνουμε κάθε κομμάτι, με τα δάχτυλα, και βάζουμε επάνω τυρί, πασπαλίζουμε ρίγανη και ραντίζουμε λίγο λάδι. Διπλώνουμε το ζυμάρι, να σκεπάσει το τυρί και το πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε να ξαναφουσκώσουν.  Όταν είναι έτοιμα, τα χαράσσουμε και τα αλείφουμε με λαδόνερο. Ψήνουμε στους 180* για 40-45' περίπου.....μέχρι να ροδίσουν !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : *Αν θέλουμε, τη μισή ζύμη, την πλάθουμε μπαστουνάκι και κόβουμε μικρότερα κομμάτια ζύμης, που τα φτιάχνουμε τυροψωμάκια.
*Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει λίγο...ανάλογα με τον φούρνο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. Είμαστε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή