Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΡΥΖΟΓΑΛΟ


ΡΥΖΟΓΑΛΟ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "ρυζόγαλο"
ΥΛΙΚΑ

* 2 φλυτζ.νερό (400mi)
* 1/2 φλυτζ.ρύζι (5-6 κ.σ.)
* λίγο αλάτι

* 4 φλυτζ.γάλα (800ml)
* 1/3 φλυτζ.ζάχαρη
* 2 κ.σ "γεμάτες". κορν φλάουερ
* 1 βανίλια.....σκόνη κανέλας.....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό, να πάρει βράση και ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να μη κολλήσει το ρύζι. Περιμένουμε να πιει το νερό του...(θέλουμε να "σπάσει" το ρύζι, οπότε αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, με τη ζάχαρη και τη βανίλια...(αφού έχουμε κρατήσει 1/2 φλυτζάνι γάλα). Το ζεσταίνουμε καλά (μη φουσκώσει), να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε το γάλα στο ρύζι και ανακατεύουμε, ενώ έχουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Έχουμε διαλύσει το κορν φλάουερ στο 1/2 φλυτζάνι γάλα και το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο, ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει και να πάρει κρεμώδη υφή......

Σερβίρουμε σε μπωλάκια πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια: