Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

KAΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΠΙΛΑΦΙ


KAΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΠΙΛΑΦΙ
"καλαμαράκια πιλάφι"


ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ. καλαμαράκια
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκελ.σκόρδο
* 3-4 τομάτες τριμμένες
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1/2 φλ.κρασί λευκό...ή 1 σφην. ούζο
* 2 φύλλα δάφνης...1 φέτα λεμόνι
* αλάτι...πιπέρι....
* 2 φλ.ρύζι για πιλάφι
* 5 φλ.νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε κομμάτια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Τρίβουμε τις τομάτες....χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε τα καλαμαράκια σε πλατειά κατσαρόλα, να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους....
Ρίχνουμε το λάδι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα αφήνουμε να σωταριστούν ελαφρά (προσέχουμε...ίσως πιτσιλίσουν..)
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 2-3'......
Σβήνουμε το σωτάρισμα με το κρασί ή το ούζο....Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.....
Ρίχνουμε τις τομάτες....το αλατοπίπερο και το ένα φύλλο δάφνης...Συμπληρώνουμε 2 φλυτζάνια νερό... Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε περισσότερο τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 20-30', να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να "δέσει" η σάλτσα.
ΠΙΛΑΦΙ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με το άλλο φύλο δάφνης, τη φέτα λεμονιού και λίγο αλάτι...
Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε συχνά, να μή "πιάσει"  και αφήνουμε μέχρι να
"σπάσει" το ρύζι και να πιει τα νερά του....Τό κατεβάζουμε από τη φωτιά...αφαιρούμε τη δάφνη και το λεμόνι ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, κλείνουμε με το καπάκι και περιμένουμε να τραβήξει την υγρασία του....
Σερβίρουμε το φαγητό με δύο τρόπους....
α) ή φορμάρουμε το πιλάφι σε κάθε πιάτο και συνοδεύουμε με τη σάλτσα-καλαμαράκια...
β) ή ρίχνουμε όλο το ρύζι στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια...ανακατεύουμε γλυκά
να δέσουν υλικά και αρώματα και.......σερβίρουμε !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου